Minden éremből három - U20-as és U18-as fedettpályás OB

Első alkalommal rendezéték az U20-as és az U18-as korosztály országos bajnokságát a 2021-ben átadott Nyíregyházi Atlétika Centrumban. Az új helyszín több helyet biztosított a versenyzőknek és a nézőknek egyaránt, és a négy sáv helyett hat pálya várta az atlétákat.

Szakosztályunk minden éremből hármat gyűjtött.

Az U20-as férfi gátfutásban Polyák Zoltán az előfutamban még – ha kevéssel is –, de kikapott riválisától. A döntőben azonban remek rajt után azonnal az élre állt és az új egyéni csúcs, ami pályafutása első nyolc másodpercen belüli futása is volt a győzelmet is jelentette számára.

Gyors első körrel kezdtek a férfi 400m legerősebb futamában. Molnár Csaba a második helyen kezdte meg a második 200 métert, amit nem is engedett ki a kezéből. Az újabb egyéni csúcsnak bajnoki ezüstérem lett a jutalma.

A női súlylökés versenyszámában Besenyei Adrienn a második sorozatban egy kiváló lökéssel a negyedik helyről a harmadikra lépett előre, mely eredményét egyik riválisa sem tudta felülmúlni. Ez a teljesítményel pedig szép bronzérmet nyert.

Az U18-as korosztály valamennyi éremből kettőt szerzett.

Ebből máris kettől Solymári Máté zsebelt be. Szombaton 1500m-en állt először rajthoz. A mezőny óvatos, lassú tempóban kezdett, ami lassacskán fokozódott. Aztán két körrel a vége előtt Máté gondolt egyet, és az élre állt. Ezt a ritmusváltást egyik riválisa sem tudta lekövetni, magabiztosan zsebelte be ezzel a bajnoki címet. Vasárnap a 3000m-en volt a sor. Itt a rajtot követően ketten azonnal nagyon erős iramot kezdtek diktálni, amit Máté nem is vállalt fel, tudatában, hogy az előző napi nagy verseny is ott volt a lábában. Több vetélytérsa is a nyomában volt, de megőrizve a hidegvérét, egy hajrával a végén, a harmadik helyen futott be.

Ennek a korosztálynak a 60m-es gátfutásában is volt indulónk. Máris kettő. Auer Péter magabiztosan nyerte az előfutamát, gond nélkül jutott a döntőbe. Sürek Árik is megbízható futással biztosította a helyét a fináléban. Itt aztán Péter még az előfutambeli teljeítményén is javítva megnyerte a versenyt. A dobogó harmadik fokára pedig Árik állhatott.

Papp Zsófia már az újonc korosztályban bizonyította, hogy van érzéke a magasugráshoz. Akkor harmadik lett a szabadtéri bajnokságon. Idén nagyobb hangsúllyal tért vissza ehhez a versenyszámhoz. A befektetett energia máris kifizetődött: Zsófi ezüstéremmel térhetett haza.

Barta Zoltán a férfi súlylökés versenyszámát követően állhatott fel a dobogó második fokára. Az ifjú súlylökő az ötödik sorozatban egy pillanatra visszacsúszott a harmadik helyre, de azonnal „válaszolni” tudott és visszavette az ezüstérmes pozíciót, ami ékes bizonyíték koncentrált versenyzéséről.  

Eredményeink:

U20

I. Polyák Zoltán – 60m gát – 7,92s PB (e.f.: 8,06s) (edző: Ifj. Tomhauser István)

II. Molnár Csaba – 400m – 49,62s PB (edző: Budai Tamás)

III. Besenyei Adrienn – súlylökés – 10,32m (edző: Kovács Gyula)

V. Molnár Csaba – 200m – 22,91s PB

VII. Baranyai Kristóf – 23,15s PB

VII. Baranyai Kristóf – 51,81s

VII. Klenovszki Benedek – távolugrás – 6,19m PB

 

U18

I. Solymári Máté – 1500m – 4:16,24s (edző: Id. Tomhauser István)

I. Auer Péter – 60m gát – 7,98s PB (e.f.: 8,04s PB) (edző: Ifj. Tomhauser István)

II. Barta Zoltán – súlylökés – 16,05m PB (edző: Kovács Gyula)

II. Papp Zsófia – magasugrás – 1,66m (edzők: Kőrös András, Ifj. Tomhauser István)

III. Solymári Máté – 3000m – 9:08,83s (edző: Id. Tomhauser István)

III. Sürek Árik – 60m gát – 8,61s (e.f.: 8,39s PB) (edző: Ifj. Tomhauser István)

V. Csintalan Dániel – súlylökés – 15,21s PB

V. Hegyi Boróka – rúdugrás – 3,02m

VII. Kovács Kristóf – súlylökés – 15,11m

VII. Csefkó Bianka – rúdugrás – 2,82m PB

XI. Szalay Botond – súlylökés – 13,05m PB

Bereczki Zsombor – 200m – 24,53s PB

Molnár Csongor – 400m – 59,08s

Kovács Janka – súlylökés – 10,61m PB