Fedettpályás Magyar Bajnokság

Néhányan úgy fogalmaztak, hogy ez volt az első igazi fedettpályás magyar bajnokság. Tették ezt a megjegyzésüket azon oknál fogva, hogy a Nyíregyházán rendezett eseményen már hatsávos, kimondottan atlétika versenyre épített pályán tehették próbára képességeiket az atléták.

A két napos viadal során ennek megefelelően számos remek teljesítményt és kiváló csatákat láthattunk.

Szakosztályunkból a legfényesebb érem Kovács László nevéhez fűződött. A férfi súlylökés versenyszámában Laci a harmadik sorozatban érkezett meg az ezüstérmes pozícióba, amit ezt követően már nem is engedet ki a kezei közül. Ezzel a 2021-es fedettpályás bajnokunk, szabadtéri eredményét másolva, ugyancsak másodikként végzett.

A férfi 60m előfutamában kiválóan mozgott Papp Márk, ahonnan egyéni csúcs beállítással került döntőbe. Ahol újra megismételte élete legjobb 60 méteres futását. Stabil, remek formája bronzérmet jelentett korábbi EYOF dobogósunk számára.

Kéri Tamás is megízlelte már a győzelem ízét a korábbiakban. Rúdugró bajnokunk az utóbbi időben ismét egyre jobb formába lendült. A verseny szoros, kiélezett küzdelmet hozott. Tamás azonban állta a sarat és szép bronzéremmel gyaraptotta éremkollekcióját.

Az elmúlt néhány évben nem volt olyan szezon, ahol valami ne zavarta volna meg Rapai Fanni felkészülését. Verseny előtti betegség, sérülés és peches baleset egyaránt előfordult vele. Az idei fedettpályás szezonra végre úgy tűnt, minden rendben ment a felkészüléssel. Remek formát mutatott a felkészülési versenyeken, amit a bajnokságon még alaposan tovább is javított. Páylafutása leggyorsabb 400 métere a dobogó harmadik fokára repítette.

Eredményeink:

II. Kovács László – súlylökés – 17,49m (edző: Kovács Gyula)

III. Pap Márk – 60m – 6,80 =PB (e.f.:6,80s =PB) (edző: Ifj. Tomhauser István)

III. Kéri Tamás – rúdugrás – 5,00m =PB (edző: Etédi Endre, Bagyula István)

III. Rapai Fanni – 400m – 54,78s PB (edző: Ifj. Tomhauser István)

IV. Tano Leonardo – 60m gát – 8,08s (e.f.: 7,99s PB)

IV. Detrik Balázs – súlylökés – 16,59m

VI. Molnár Csaba – 400m – 49,58s PB

VII. Papp Zsófia – magasugrás – 1,65m

Polyák Zoltán – 60m – 7,18s (e.f.: 7,14s)