Beharangozó – 29 atlétánk az Ifjúsági és Junior fedett pályás Országos Bajnokságon

Két nap alatt versenyzőink összesen huszonhét versenyszámban állnak rajthoz, természetesen mindkét bajnokság eseményeit tekintve. Érdekesség, hogy az ifjúságiak mezőnyében indulók közül két kivételtől eltekintve mindenki 1999-ben született, tehát „elsőévesek” ebben a korosztályban. Így azt mondhatnánk, hogy az elsődleges cél, hogy minél közelebb kerüljenek az idősebbekhez, de szerencsére sokan ennél jóval többen reménykedhetnek.

Az ifik között Nagy Dániel középtávfutó 1500 és 3000m-en is próbára teszi magát. Idén előbbiben harmadik, utóbbiban második helyen áll a ranglistán. Ugyanezekben a számokban indul Finta Sára, aki ugyanezekben a számokban indul, és azonos helyeken áll a lányok között, csupán az a különbség, hogy Ő 3000m-en szerepel előkelőbb helyen, bár talán Daninak is az lehet az erősebb száma. Előző évben szabadtéren – még a serdülők között – mindketten dobogóra állhattak.

Négyen is rajthoz állnak hatvan méteres gátfutásban. Egy évvel ezelőtt Bak Bálint és Tano Leonardo kettős győzelmet aratott a serdülők között, de ebben az évben is biztatóan teljesítenek és reális esélyük lehet ismét dobogóra állni, hasonlóan Varjú Zsófiához, aki harmadik egyelőre a ranglistán, de a mezőny elég sűrű, egy-egy századmásodperc külőnbség van a legjobbak között. A negyedik induló, a hatpróba ezüstérmes Tóth Zsombor, aki a gát mellett még rúdugrádban és távolugrásban is szerepel majd. Ígéretes formában van a 400m-en rajtoló Adorján Ádám is, akinek várhatóan inkább 400m gát lehet a fő száma.

A gerelyhajítók versenyét a serdülő bajnok Kovács Noel és az esüstérmes Horváth Leon várhatja bizakodva, míg súlylökésben Fischer Márk érdemel elsősorban figyelmet, az idei második ranglista helyével.

A fiúk és a leányok is ígéretes 4X200-as váltóval zárhatják a bajnokságot, de a versenyszám jellegéből adódóan nehéz lenne esélylatolgatásba bocsátkozni.

A juniorok mezőnyében az elmúlt hétvégén a felnőttek közt is remekül teljesítő Dénes Ervin bízhat akár dobogós helyezés(ek)ben 1500 és 3000m-en. Ez a minimális elvárás a magasugrás ranglistavezetőjével, Horváth Csabával szemben is, de ő általában jól kezeli ezeket a téthelyzeteket. A távolugók között Fedor Péter várja biztató pozícióból – második jelenleg a ranglistán – a versenyt, de ebbe még a többpróbázó (esüstérmet nyert két hete) Szakács Attilának is lehet beleszólása, aki – nem véletlenül – még 60m gáton és rúdugrásban próbálhat meg jó eredményt elérni. Barcsay Csanád is bemutatkozott a felnőttek között, és az ottani teljesítménye a második legjobb a rúdugrók mezőnyében. Pontszerző lehet még edzéstársa, Lévay Dániel is. A többszörös korosztályos bajnok Szabó Kittinek lehet még esélye jó versenyzésre 400 és 800m-en.

Sok sikert kívánunk!