Ludvig Benjamin jól futott az ifjúsági világbajnokságon!

A július 6-10 között Lille-ben megrendezett ifjúsági világbajnokság résztvevőjeként 800 m-en állt rajthoz az Ikarus BSE fiatal tehetséges középtávfutója. Túlzás nélkül állítható, hogy az egész világbajnokság egyik legerősebb versenyszámáról van szó, az előzetes ranglistát végigtekintve felnőtt élversenyzőket is zavarbahozó eredmények szerepeltek. Ebből kiindulva a legreálisabb célkitűzés az lehetett, hogy Beni ebben a téthelyzetben "hozza ki magából" a lehető legtöbbet, az egyéni csúcsa közelében fusson. Nos, nagy örömünkre, nem csak a közelében futott, hanem azt  jócskán, csaknem másfél másodperccel megjavítva, 1:54,30-al ért célba. 

A döntőben szombaton  egészen elképesztő eredmények születtek,ezúttal is hatalmas afrikai fölénnyel. Gyözött a kenyai  Leonard Kirwa Kosencha 1:44,08-al, de még a 3. helyezett is 1:45-ön belül futott.

Beni - ahogy azt előre reméltük- rengeteg élménnyel gazdagodott ezalatt az egy hét alatt. A munka még persze nem áll le, hiszen az országos felnőtt bajnokságon még lehetősége lesz továbbjavítania idei legjobb eredményét.