Jó eredmények a nyíregyházi ifjúsági, junior és utánpótlás OB-on

Három korosztály küzdött péntektől vasárnapig Nyíregyházán az ifjúsági, junior és U23-as országos bajnokságon, ahol versenyzőink hat érmet szereztek.

 Legtöbb érmünket Gyürkés Viki nyerte, aki három számban is rajthoz állt. 1500 m-en és 800 m-en egyaránt hajráversenyben dőlt el a bajnoki cím sorsa, ezeken a távokon ezüstérmet szerzett. 3000 m-en már nem talált legyőzőre, és bár a jegyzőkönyvek nem tanúskodnak kiemelkedő időkről, a nap krónikájához az is hozzátartozik,  hogy ezt a győzelmet  a 800 m után, egy rövid pihenőt követően,  fáradtan  futotta, amiért elismerés illeti.

Ifjúsági korú középtávfutónk,  Ludvig Benjamin két számban indult. Kiegészítő számában, 1500 m-en, jó irambeosztással a táv végén jött fel a 2. helyre és nyert ezüstérmet (4:05,02).  A szombati 800 m-t az átlagosnál nagyobb taktikai  latolgatás előzte meg. Legveszélyesebbnek tűnő ellenfele,  az igen gyors, 49,33-as 400-as eredménnyel is büszkélkedhető 16 éves tiszaújvárosi fiúval szemben egy ésszerű iramot volt célszerű felvállalnia.  Fegyelmezett  versenyzéssel végül a mi fiúnk  akarata érvényesült, sikerült  rajt-cél győzelmet aratni. Ezzel a fedettpálya után ezen a távon is aranyérmet  akaszthattak a nyakába(1:57,65).

 Az előzetes esélylatolgatás során Kővári Tamást vártuk dobogóra még 400 m gáton. Szombaton  biztatóan mozgott 400 síkon, egyéni csúccsal lett 6. helyezett. Vasárnap szintén egyéni csúccsal ezüstérmet szerzett, így 2 év után ismét dobogóra állhatott az országos bajnokságon.

 Az utánpótlás korú hölgyek "családias" mezőnyében Melkvi Lili 5000 m-en 4.,  értékes pontszerző helyen  ért célba.