Új kollegák a szakosztálynál – Békési Dóra, Nagy Réka, Kéri Tamás

Ősszel-télen némi változás állt be az edzői stábban – adósak vagyunk az „új” kollegák megemlítésével.

 

Nos, a Magyar Atlétikai Szövetség új rendszeréhez igazodva mostantól teljesen külön kezeljük az U10-es korosztályt, amelyek a Kölyökatlétika Programban már versenyeken is részt vesz. Ennek a korosztálynak az edző párosa: Békési Dóra, Nagy Réka.

 

Magukról az alábbi néhány sort gondolták megosztani:

 

Békési Dóra: „Ultra-terepfutó vagyok, a Testnevelési Egyetem mesterszakos atlétika szakedző végzős hallgatója, hobbi könyvmoly, a Bükk, a Börzsöny szerelmese, és egy tündér hatéves fáradhatatlan anyukája. Sport rehabilitációs tanulmányaimat azért végzem az egyetem mellett, hogy a futóimat a lehető legpreventívebb szemléletben edzem, a sérüléseket megelőzve, illetve azokat azonnal korrigálva. Több, mint 20 éve futok, az ultrázás 5 éve ejtett rabul. Szerelmese vagyok az erdőnek, az egyre hosszabb és technikásabb versenyeknek. Spartathlon bajnokunk, Maráz Zsuzsi keze alatt edzett. Kicsi koromtól sokféle sportágban kipróbáltam magam. A kislányom születése után szippantott be a hosszú (és egyre hosszabb) táv, az erdők és a hegyek.  Jelenleg saját tanítványaim útjait egyengetem és a Szigethalmi ultrafutók sportolójaként rovom a kilométereket.”

 

 

Nagy Réka: „Az atlétikával nagyon fiatal koromban ismerkedtem meg, hiszen édesapám volt az edzőm, aki az atlétika szerelmeseként szerettette meg velem a sportok királynőjét. Ezt a fajta lelkesedést Tomhauser Istvánban láttam meg újra, amikor a kerületbe kerültem, mint testnevelő tanár. Hamar be is vont a munkába, amit fia, ifj. Tomhauser István mellett kezdhettem meg. A Kölyökatlétika országos program megszületésében, testnevelők oktatásában is részt vettem. 12 év közös munka után búcsúztam el egy kis időre, mert gyermekeket szültem. Most 2021 májusában újra folytathatom a munkát az egyesületben, remélve, hogy a rám bízott gyerekeknek megfelelő alapot tudunk adni Dórival edzőtársammal, a későbbi komolyabb munkához.”

 

A szakosztály rúdugróedzője a mai napig aktív bajnokunk, Kéri Tamás – ő így fogalmazott: „2011-től az Ikarus BSE-ben sportolok. Pályafutásom során többször voltam magyar bajnok és válogatott. Részt vettem a 2015-ben megrendezett U23-as Európa-bajnokságon, ahol döntőbe kerültem és Csapat Európa-bajnokságon is részt vettem. 2021-ben kezdem el edzőként dolgozni. Szeretném a tapasztalataimat átadni a fiataloknak és megtanítani nekik a rúdugrást. Célom, hogy több világklasszis tanítványom legyen a jövőben.”