Újabb bajnoki érmek - Téli Dobó OB

A tavasz első hazai bajnoksága a Téli Dobó OB volt, amit ezúttal is a hazai dobó világ egyik fellegvárában, Szombathelyen rendeztek. A felnőttek mellett az U16-os korosztály legjobbjai mérhették össze erejüket gerelyhajításban, diszkosz és kalapácsvetésben.

Már számon tartani sem tudjuk azokat a versenyeket, bajnokságokat, amikor Rab Attila a gerelyhajítás utolsó sorozatában húz elő valami extrát. Ezúttal nem indult számára túl jól a verseny. Elsőre érvénytelen volt a kísérlete, a második dobásával már feljött a dobogóra. Ezt követően megint kevéssé találta a ritmust, mígnem jött a már-már elhíresült hatodik sorozat, ahol megrázta magát, és „feldobta” magát a második helyre. Riválisa erre nem is tudott reagálni, ami a bajnoki ezüstöt jelentette Attila számára.

Az U16-os korosztályt ezúttal Csefkó Bianka képviselte, ugyancsak gerelyhajításban. Mindvégig rendkívül kiegyensúlyozottan versenyzett, mind a hat kísérlete érvényes volt, és a legerősebb és leggyengébb dobása között sem volt nagy szakadék, amivel megérdemelten vehette át a második helyezettnek járó ezüstérmet.    

II. Rab AttilaCsefkó Bianka

Eredményeink:

II. Rab Attila – gerely – 69,64m (edző: Kőrös András)

IV. Kovács Noel – gerely – 65,53m

V. Jákfalvi Blanka – gerely – 43,61m

VI. Forsthoffer Réka – gerely – 43,03m PB

VII. Brandl Lilla – kalapács – 53,62m

IX. Gálpál Zsófia – gerely – 37,12m

X. Somodi Bálint – gerely – 48,35m

U16

II. Csefkó Bianka – gerely – 36,85m (edző: Kőrös András)