Európa-bajnoki büszkeségünk - Wagner-Gyürkés Viktória

Wagner-Gyürkés Viktória2018 után második alakalommal is ott lehetett a kontinensviadalon kiváló középtávfutónk, Wagner-Gyürkés Viktória. Ezúttal is 3000m-en sikerült kvalifikálnia magát a legjobbak közé, ráadásul úgy, hogy a fő száma inkább a 3000m akadályfutás. Mivel fedettpályán ilyen versenyszámot nem rendeznek, így maradt a síkfutás.

A szezon eddigi részében ez egészen parádésra sikerült. Épp két héttel az Európa-bajnokságot megelőzően, annak helyszínén, Torunban megdöntötte a szám 1988-ban felállított magyar csúcsát. Ennek tudatában jó szereplésben, döntőbe jutásban bíztunk a Babinyecz József irányításával készülő atlétánktól.

Az előfutamra március 4-én csütörtökön került sor. A verseny nagyobb részében Viki a mezőny közepén haladt, de a végén még maradt ereje hajrázni, és végül nagyszerű idővel (8:55,72s), a harmadik helyen érkezett célba, amivel helyen jutott a döntőbe! Az elért időeredménye csak néhány tizeddel volt lassabb, mint két héttel korábban felállított csúcsa. Ezzel  pedig elmondhatta magáról, hogy két egymást követő alkalommal is bejutott a Fedettpályás Európa-bajnokság döntőjébe.

A másnap esti fináléban a mezőny gyorsan felvett egy meglehetősen erős tempót. Viki igyekezett lépést tartani velük. Végül újabb remek teljesítménnyel a 10. helyen ért célba.