Két edzőnk is kitüntetést kapott!

Március 15-e alkalmából az Erzsébetligeti Színházban, díszelőadás keretein belül kitüntetéseket vehettek át a kerületben kiemelkedő munkát végző edzők, illetve sikeres sportolók. A díjakat Kovács Péter polgármester, Szász József és Csomor Ervin alpolgármesterek adták át.

Néhány évvel édesapját követően Ifj. Tomhauser István, szakosztályunk vezetőedzője is abban a megtiszteltetésben részesült, hogy Budapest Főváros XVI. kerület díszpolgára elismerésben részesült. Eredményeit talán az jellemzi leginkább, hogy a 2008-as Olimpia óta valamennyi szabadtéri világbajnokságon, illetve olimpián volt versenyzője. A csúcspontokat természetesen Baji Balázs világbajnoki bronzérme, Európa – bajnoki ezüstérme, illetve Kiss Dániel Európa – bajnoki bronzérme jelentette az elmúlt tíz esztendőben.

Ifj. Tomhauser István a következőképp vélekedett a kitüntetésről: „Ha belegondolok: azt csinálom, amit szeretek, tehetséges fiatalokkal foglalkozok. Még szerencsés is vagyok, mert briliáns atlétákkal dolgozhattam, dolgozhatok együtt, ráadásul még mindezért kitüntetésben is részesülök. Köszönet Mindenkinek, aki érdemesnek tartott erre a kitüntető címre!”

Nagy József, aki immár 37 esztendeje áll az Ikarus BSE edzői kötelékében, Budapest Főváros XVI. kerületéért kitüntetést vehetett át. Az átadást megelőzően méltatták a munkáját, amely során említésre került, hogy az elmúlt években számos később sikeressé vált atlétánk kezdte a pályafutását „Józsi bácsinál”, ahogy mindenki ismeri. Többek között nála húzott szöges cipőt a már említett Kiss Dániel, az Universiade ezüstérmes Gyürkés Viktória, vagy a többszörös korosztályos bajnok, Antalóczi Csaba, de a listát még hosszan sorolhatnánk.

Nagy József elmesélte, hogy az elmúlt napokban többször is kapott elismerő, gratuláló telefonhívásokat, többek között egykori szülőfalujából is.

Sportolóink közül, Urbán Zita, Gajdos Dominika és Zánkai Zsófia kapott elismerést kiemelkedő sporttevékenységéért.

Az estét állófogadás zárta.

t_200_200_16777215_00_images_cikkek_2018_03_tomhauseristvan01.jpegt_200_200_16777215_00_images_cikkek_2018_03_diszpolgar.jpg