Sikerek Dortmundban

Dortmundi Nemzetközi Fedettpályás Serdülő és Gyermek Atlétikai Verseny
2018. március 10.

Az elmúlt években rendszeresen szerepeltek atlétáink a címben említett eseményen, és rendre sikerekkel, érmekkel tértek haza. Ez alkalommal a dobócsoportunk képviselte a szakosztályt az eseményen. A dortmundi verseny első napján, hiszen mindhárom indulónk a dobogó legfelső fokára állhatott fel, remek eredményekkel.

Barta Zoltán 33 centimétert javítva eddigi legjobbján, 12,13 méterrel fejezte be a versenyt és ezzel aranyérmes lett. Zoli az elmúlt hétvégén országos bajnok lett, most pedig egy rangos nemzetközi versenyen bizonyította a tudását. Ráadásul az eredményével bekerült a verseny hat abszolút bajnoka közé. A szervezők egy ponttáblázat alapján minden évben féltucat atlétát emelnek ki és jutalmaznak meg az „abszolút bajnok” címmel.

Balog Márton egy héttel ezelőtt, betegség után indult az országos bajnokságon, ahol egyéni csúcsot ért el, és a negyedik helyet szerezte meg. Most azonban megmutatta, milyen az, ha egészségesen készülhet a versenyre: 57 centimétert javított egyéni csúcsán, és 14,12 méteres lökéssel úgyszintén aranyérmes lett, és ő is bekerült a hat abszolút bajnok közé.

Novák Enikő kicsivel elmaradva egyéni legjobbjától 10,17 méteres eredmény szintén a dobó tetejére állhatott. És még egy jó hír: a csapatok versenyében a Budapest Válogatott – sorozatban a negyedik egymást követő évben – újra a verseny bajnoka lett.

A verseny második napja az egyéni versenyek napja volt. Ugyanaz a három súlylökőnk állhatott a dobókörbe, mint az előző napon.
Novák Enikő ezúttal ezüstérmet szerzett, noha jobban teljesített, mint előző nap. Barta Zoltán egy kissé elmaradt az egy nappal korábbi egyéni csúcsától. 11,62 méterig lökte a szert, és ezzel ugyancsak ezüstérmes lett.
Balog Márton a második napon sem talált legyőzőre, és ismételten a dobogó legfelső fokára állhatott.

Indulóink edzője: Kovács Gyula.

t_200_200_16777215_00_images_cikkek_2018_03_dortmund.jpg