Bonyhádon jártunk

A Tolna Megye Fedettpályás bajnokságán február 19-én szombaton két versenyzőnk indult. Horváth Csaba 165cm-t, Fedor Benjámin 150 cm-t ugrott magasugrásban. Mindketten a dobogó második fokára állhattak és megszerezték a jogot az Országos Bajnokságon való indulásra.

Scheidler Gézát a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium testnevelő tanárát, a Bonyhádi AC vezető edzőjét kérdeztük az új rekortán borítású atlétikai csarnok létrejöttéről és jövőjéről.

Nem kis teljesítmény egy ekkora városban ez a nagynak mondható atlétikai létesítmény. Ehhez csak gratulálni lehet és azt mondani, hogy nekünk is kell egy ehhez hasonló csarnok.Hogyan és mikor épült fel ez a fedett atlétikapálya?

-Pont egy évvel ezelőtt kezdődtek el az építkezések, amikor ezt az üzemcsarnokot megvásároltuk és kezdődhettek az építési munkálatok. Április 26-ára készült el a küzdőtér felülete, illetve a szükséges szigetelések, mely lehetőséget adott, hogy sportcélra igénybe lehessen venni.

Milyen hatással volt ez a város sportéletére?

-Érezhető volt Bonyhádon a nagyobb érdeklődés az atlétika, a szabdidős sportok iránt. A környező Megyékben Tolna, Baranya, Somogy nagy lehetőséget nyitott létesítményünk az atlétikai szakosztályoknak a téli felkészülésben, mind edzésre, mind versenyzésre. Ez a verseny a 11. rendezvényünk, valamint a gimnáziumi testnevelés órákat is itt tartjuk.

Milyen lehetőségeket kínáltok még?

Alkalmas a csarnokunk tenisz illetve labdarúgás sportágak űzésére is. A gimnáziumunk kollégiuma, kiszolgáló helyiségei, a kinti és a fedett atlétikapálya remek lehetőséget biztosít edzőtáborozásra is, melyre szeretettel várunk mindenkit. Minderről a www.acbonyhad,hu weboldalon kapnak tájékoztatást a kedves érdeklődők.

Kik segítik a munkádat?

Két edző munkatársammal dolgozunk a clubban, a versenyek lebonyolításában pedig volt atléták, szülők, lelkes támogatók vállalnak önkéntes munkát. Szeretnénk, ha sokan élnének a vidéki versenyzés, edzőtáborozás lehetőségével. Eddig még senki nem bánta meg, hogy kipróbálta pályánkat, remélem ez így lesz a jövőben is.

Mi is csak pozitívan tudunk nyilatkozni, nagyon kellemes barátias a légkör. Köszönjük a lehetőséget és sok sikert kívánunk a további munkátokhoz. Találkozunk az Ikarus pályán!

(A pályáról a galériában láthatók képek.)