Biztató eredmények a Serdülő és Újonc Budapest-bajnokságon

A Serdülő és Újonc Országos bajnokság előtt két héttel az Ikarus pályán zajlott a Serdülő és Újonc Budapest-bajnokság. Mivel az OB-t is a Bátony utcai sporttelepen rendezik, nem csupán felkészülési versenynek, hanem igazi főpróbának is tekinthetjük a versenyt.

A hétvége alapján bizakodóak lehetünk atlétáink teljesítményét látva, hiszen a népes indulók között számos remek teljesítménnyel találkozhattunk.

A serdülő fiúk közül a várhatóan több versenyszámban is rajthoz álló – itt 110m gáton illetve 100m-en győztes – Jeremiás Donát és Bérces Gergely, a súlylökő Kovács Lászlótól várhatunk jó eredményeket. Jelenleg mindhárman ranglistavezetők, Donát 300m gáton is. Mellettük az ez alkalommal nem versenyző középtávfutó Horváth Csongor, a sprint és távolugrásban rajthoz álló Kállai Balázs, valamint a 300m gátas Regényi Ákos is képes lehet jó szereplésre.

A leányok között – az eddig inkább 300m-en jeleskedő – Rapai Fanni ezúttal 100m-en nyert jó futással, Virók Sára magasugrásban bizonyult a legjobbnak, míg a dobószámokban Szató Nóra (1. súlylökésben, 3. gerelyhajításban) és Balog Daniella (2. súlylökésben) teljesítménye is több, mint biztató. Jó versenyzés várható Licht Vivientől 80m gáton, és akár távolugrásban is, csakúgy, mint Béres Lucától, aki inkább ugrószámokban bizonyíthat.

Az újonc fiúk között Pap Márk 80m gáton mozgott biztatóan, de ne feledkezzünk el a fedett pályán bajnoki címet szerző Sólyom Bálintról és Kovács Botondról, akik várhatóan ismét ugrószámokban tehetik próbára tudásukat. A súlylökők közül Előházi Dániel pályázhat jó helyezésre.

Az újonc lányok teljesítményét vizsgálva a súlylökést és gerelyhajítást is magasan nyerő Gulyás Johanna érdemel igazán figyelmet, valamint Urbán Zita, aki akár 600m-en, akár gátfutásban is képes lehet jó eredményre.

 Sok sikert kívánunk minden indulónak!