Külföldi edzőtáborban a legjobbak

A szabadtéri versenyek előtt szakosztályunk negyvenhárom atlétájának lehetősége nyílt, hogy Montenegró festőien szép, hegyekkel körülvett tengerparti városában, Bar-ban töltse a tavaszi felkészülés egy fontos szeletét. Ha már szeletről beszélünk... Megjegyzendő, hogy ugyanitt készült Prága súlylökő Európa-bajnoka, Márton Anita, aki még egy szülinapi köszöntés tortaszeletelésében is segédkezett csoportunkban.

Az utazóknak a kiválasztás során több feltételt is teljesíteni kellett, így nagy öröm, hogy ezeknek a kritériumoknak ilyen sokan meg tudtak felelni. A hosszúra nyúlt utazás és késői érkezés után már délelőtt megkezdték sportolóink az edzéseket, és öt napon keresztül, kiváló körülmények között és remek hangulatban, összesen kilenc edzéssel folyt az eröltetett menet. A hűvös tenger ezúttal nem csupán a szabad kikapcsolódás, hanem a regeneráció szinhelye is volt.

Az edzők egyöntetűen azon a véleményen voltak, hogy sikeres heten vannak túl az atléták, aminek eredményeit remélhetőleg a rövidesen következő csapatbajnokságokon és váltóbajnokságon le is mérhetünk.