Hatszáz óvodás az Ikarus sportnapján

Idén május után második alkalommal sportnap volt az óvodások számára az Ikarus pályán. Az időjárás ezúttal is mellénk állt, hiszen kellemes napsütéses idő várta a kilátogató körülbelül hatszáz kislányt, kisfiút. Az esemény elsődleges célja az volt, hogy a rendelkezésre álló idő alatt a lehető legtöbb, és legérdekesebb mozgásformákkal ismerkedjenek meg a gyerekek az atlétika illetve a labdarúgás mozgásanyagából. Az esemény nem a versenyről a versengésről szólt, hanem a két sportág játékos feladatairól.

A változatosságot garantálta, hogy összesen nyolc állomást lehetett kipróbálni, melyek között –példaként említve – olyanok szerepeltek, hogy célbaugrás, célbadobás, célbarúgás, állat utánzó járások, váltófutás, fogójátékok, foci kis kapura.

Az esemény szervezése komoly kihívás elé állította az egyesület két szakosztályát, a gördülékeny lebonyolításhoz pedig pontos együttműködésre volt szükség. Megoldásként a már említett nyolc állomás mindegyikén tíz percet töltött egy-egy ovis csoport, melyeket végigjátszása után minden gyerek apró ajándékkal és egy izgalmas délelőtt élményével térhetet haza.