Nyolc atlétánk kiváló szereplése a válogatott viadalon Szlovéniában

Miután tavaly az Ikarus pálya adott otthont a 16 éven aluliak válogatott versenyének, ezúttal Szlovéniániában, Mariborban mérhették össze tudásukat öt nemzet legjobb atlétái az említett korosztályban.

100m gáton nagyszerű kettős győzelmet szerzett Bak Bálint (13,56) és Tano Leonardo (13,61 egyéni csúcs). Élete legjobbjával győzött Szatló Nóra is súlylökésben (13,25), míg edzéstársa, Kovács Lászl ószintén súlylökésben lett harmadik (16,46 egyéni csúcs). Három negydik hely is született: Jeremiás Donát 300m gáton (40,83), Kovács Noel gerelyhajításban (55,98), Finta Sára 2000m –en (6:45,79 egyéni csúcs) érte el ezt a szép eredményt. Az eredménylajstromot Tano Leonardo 5. helye magasugrásaban (186) és Horváth León gerelyhajításban elért 8. helye (49,85) tette teljessé.

Csapatversenyről lévén szó, a pontok alakulását végig lehetett követni a kijelző táblán.
„Mindenki nagyon akarta a győzelmet, fiataljaink tudták, hogy minden pont számít.” – mondta Lengyák György, utánpótlás referens.
A verseny elején az elmúlt év győztese, Csehország válogatottja állt az élen, de a küzdelem végig izgalmas, szoros volt. Végül az említett kiváló teljesítményeknek is köszönhtően a fiú és a leány csapat is az összetett pontverseny élén végzett.

A Magyar Atlétika Szövetség szakosztályunkból két edzőt, a dobókat felkészítő Kovács Gyulát, és Id. Tomhauser Istvánt – aki a középtávfutó hölgy edzője – kérte fel, hogy kísérje, illetve segítse a válogatott munkáját, versenyzését. Mellettük a gáton versenyző fiatalokat Ifj. Tomhauser István készítette fel a viadalra.