BUDAPEST OPEN - SPORT XXI. 2013. JÚLIUS 15-16. Ikarus-pálya

A jelen és a jövő atlétasztárjai váltották egymást az Ikarus atlétikai stadionjában június 15-16-án. Az első alkalommal megrendezésre került Budapest Open nemzetközi versenyre 14 ország versenyzői érkeztek és remek küzdelmeket vívtak hazánk legjobbjaival. Az esemény legnagyobb neve az Európa-bajnoki bronzérmes Kiss Dániel volt, aki jónak mondható 13,73-as idővel nyerte a férfiak 110m gátfutását.
Látványos és kiegyenlített küzdelmet hozott a női 100m, ahol a brit Annabelle Lewis csak két századdal tudta megelőzni a 11,65-öt futó Kaptur Évát.
Izgalmas volt a férfi 800 is, ahol végül Gutema Emanuel győzött, a junior EB-re készülő Ikarus-os Ludwig Benjamin pedig 1'50,48 mp-cel egyéni csúcsával a 3. helyen futott be.
Vasárnap délelőtt újra a legfiatalabbaké volt a főszerep: a SportXXI. versenysorozat keretében 8 klub 11 és 13 éves atléta-palántái mérhették össze tudásukat a minden igényt kielégítően felszerelt Ikarus arénában.
Újdonság volt a gyerekek számára a rúdugrás, melynek egy speciális, alapszintű távolugró gödörbe végrehajtott változatát próbálhatták ki több-kevesebb sikerrel. A másik ugrószám a hármasugrás volt - ez is a gyerekek korának megfelelő speciális szabályokkal. A már klasszikusnak számító sprint- és gátváltó számok aratták talán a legnagyobb tetszést az ifjúság körében, hiszen itt aztán igazán a csapatteljesítmény számított.
Persze a többi számnál is az összesített, átlagolt csapatteljesítmény számított, így különös jelentősége volt például a legkimerítőbb 800m akadályfutásnál, hogy milyen taktikát választanak a futók. Az Ikarus-palánták e tekintetben is élen jártak, hiszen például a 11 éveseknél váltott vezetéssel igyekeztek a lehető legjobb időeredményt elérni. Sikerrel, hiszen nem csak ebben a számban, hanem a csapatteljesítmények összesítésében is megszerezték az első két helyet. A Nagy József vezetésével összeállított nyolcasaink közül még a C csapat is 4. lett.
Gratulálunk a gyerekek és edzőik kiváló teljesítményéhez!