Nemzetközi verseny az Ikarus pályán

A hét végén, az Ikarus pályán rendezi meg a Budapesti Atlétikai Szövetség - a Fővárosi Önkormányzat  támogatásával – a Budapest Open nemzetközi atlétikai versenyt. 
A június 15-i versenyre, amely része egy újabb európai kezdeményezésnek a sportág népszerűsítésére, az előzetes hírek szerint 14 ország atlétái jelezték részvételüket – többek között angolok, írek, belgák, franciák, románok, németek, szlovákok, és természetesen a hazai élvonal.
„ - A Budapest Openen izgalmas versenyek, jó eredmények várhatók – mondta Sátor László, a fővárosi szövetség főtitkára. - Példaként említeném a női 400 és 800 métert, ahol jó eredményekkel érkeznek többen is Mátyásföldre, így Monique Williams (51,88),  Harriet Pryke (54,04), Holleyova Andrea  (56,08), Šalgovicova Sylvia  (56,18); a román bajnok Körözsi Dorina  (2:03,47), Habovstiakova Paula (02:04.9).A férfiaknál is a 400 méteres síkfutás hozhatja az egyik izgalmas versenyt Buno Naprix (46,44) vezetésével. A versenyen a tervek szerint Kiss Dániel EB bronzérmes is rajthoz áll és még jó néhány magyar atléta is várható a rajtnál – mivel a kétnapos Budapest bajnokság alatt 36 számban hirdetünk győzteseket. A kalapácsvetés versenyszámával az egykori kiváló dobóra, Vörös Sándorra is emlékezünk.”