Serdülő Országos Bajnokság

Népes Ikarus-os mezőny indult és ért el jó helyezést a hétvégi Fedettpályás Serdülő Országos versenyen.
 
„Hét versenyzőmből hat fő bekerült a döntőkbe. Súlylökésben 13 évesek között Szatló Nóra egyéni legjobb eredményével országos bajnok lett, teljesítménye 11.74m.  A hasonló korú Kovács László szintén megnyerte a bajnokságot, ő 13.25m-re lökte a szert. A 14 éves mezőnyben Csivincsik Karina 10.70m-es egyéni csúcsa a 3. helyhez volt elég. A 14 éves fiúknál Kovács Noel az őszi 11. helyezését 5.helyre javította, teljesítménye 10.73m. A 15 éves mezőnyben többszörös bajnokunk Papp Szabolcs 16.78m-es lökéssel magabiztosan gyűjtötte be újabb bajnoki címét. Sipos Csenge a 14 éves lányok 300m-es futószámában országos bajnok lett, míg 60m-en 3. helyen zárt. Összességében négy első, két harmadik és egy ötödik helyezést sikerült begyűjtenünk!”- mondta Kovács Gyula versenyzőiről.
ifj. Tomhauser István tanítványairól a következőket nyilatkozta: „Regényi Ákos az éremszerzés terén duplázni tudott a 13 éves fiúk versenyében, 60 gáton 2., 300 m -en 3. helyet szerzett. Ugyancsak  60m gáton , de már a 14 éves fiúk versenyében ezüstérmet szerzett Tano Leonardo.  Ebben a korosztályban másik esélyes fiatalunk, a tavalyi OB. 2. helyezett Bak Bálint betegség miatt sajnos nem tudott rajthoz állni. A 13 éves lányok 60 m-es gátversenyében Licht Vivien éppen csak lemaradt a dobogóról. 
Dicséret illeti a többi indulót is jó versenyzéséért:  Kállai Balázs, Szeiffert András, Medvegy Noémi 
A 15 éves korosztályban 60 m gáton  rögtön döntőt rendeztek,  Tóth Zsombor megismételve 2 évvel ezelőtti  eredményességét bronzérmet szerzett. Jól versenyzett: Erdei Tamara”
 
Budai Tamás és Tomhauser István tanítványai is szépen versenyeztek. 13 éves korosztályban 1000m-en Horváth Csongor szerezte meg a bajnoki címet 2:59,11 remek idővel. Ugyan itt Csák Tamás 5. helyezést ért el. Nagy Dániel a 14 évesek mezőnyében szintén 1000m-en egyéni csúccsal a 7. helyen végzett.

"Először is mindhármukról el lehet mondani, hogy maximálisan betartották azt, amiről a verseny előtt beszéltünk. Jó előjel volt, hogy a melegítés során még viccelődtek is. A verseny során pedig egészen egyenletes tempóban futottak, és igyekeztek kimaradni minden "balhéból", majd a végén volt szívük-erejük hajrázni. Csongor négy és fél körön át "utazott" a második helyen, majd az utolsó 150m-en megelőzte ellenfelét, miközben 31"-es utolsó kört futott. Korábbi egyéni csúcsát (3:04,95s) sikerült megjavítania ezzel. Tamásnak sem volt egyszerű dolga, ezúttal végig próbált a belső pályán maradni, és neki lett igaza, mivel a két héttel ezelőtti idején több, mint tizenkét másodpercet javított, és lett 5. A 14 évesek között Dani állt rajthoz, és hasonlóan okos taktikával - nagy hajrával a végén, - tíz másodpercet javítva két héttel korábbi eredményén. Futamában második, összességében a 7. helyen végzett."- fejtette ki az edző.
 
Gratulálunk a versenyzőknek és edzőiknek!