Mezei futás másképpen

Vasárnap délelőtt Budapesten a Gesztenyés kertben rendezte meg a MASZ a Sport XXI. Alapprogram keretében az első mezei futó versenyét.
A Sport XXI. Alapprogram célja: regionális szinten, egész éven keresztül tartó motivációt és versenylehetőséget biztosítani a gyermek korosztály számára. Ez az újszerű kezdeményezés azt jelenti, hogy a 2013-as évtől kezdődően a MASZ szakosztályainak 9-10 (U11) és 11-12 (U13) éves gyermekei egy teljesen átalakított versenyrendszerben fognak részt venni. Egy adott év során 7 versenyből áll a rendszer, amely tartalmaz 2 mezei futást, 2 terematlétikát és 3 pályaversenyt.
A rendszerben a szakosztályok 8 fős csapatai versenyeznek az év során, ahol a csapatok összeállítása szabadon változtatható és egy szakosztály több csapatot is indíthat. Az értékelés regionális szinten, az év végén, a 7. verseny után lesz, de az egyes versenyeken a gyerekek oklevelet és az 1-3. helyezettek érem díjazást is kapnak.
Akit részletesebben érdekelnek a versenyszámok, a lebonyolítás és az értékelés rendje, elolvashatja az alábbi linken:
Visszatérve a verseny napjára, meglehetősen télies reggelre ébredtünk, szakadó eső, orkán szerű szél és 0 fok… Szerencsére az Ikarusos gyerekeket (és szülőket)ez nem tántorította el és mind a 24-en nekivágtak a fejenként 700 m ill. 1000 m-es távnak. Nagy figyelmet követelt a verseny, mivel csapatonként 8 fős váltóban kellett teljesíteni és korosztályonként 7 csapat indult. Óriási szurkolás mellett végül ismét gyönyörű eredményekkel zártuk a hetet!
U11 korosztályban: 1. helyezett IKARUS „A”
                                     3. helyezett IKARUS „B”
U13 korosztályban:  2. helyezett IKARUS
Gratulálunk a szép sikerhez és jöhet a folytatás decemberben a terematlétika versenyen!