Atlétapalánták sikerei

2012.október 7én rendezték meg Gödöllőn az un. Kirchhofer József Minimaratoni futóversenyt, ahol 9-15éves korig lehetett indulni különböző távokon.
Ikarus már régóta részt vesz ezen a rangos versenyen. „Jó felmérő ez a gyermekek számára – kezdte nyilatkozatát Schőnviszky Ágnes a gyermekek egyik felkészítő edzője.Idén 62 gyerek indult a szakosztályunkból, abból 30-an 9 év alattiak. Gödöllői iskolákon kívül sok gyerek jött Budaörsről, Isaszegről, Hatvanból, Veresegyházról, de még Aszódról és Szolnokról is jöttek. Kategóriánként átlag 70-80 gyerek 6-15 éves korig. Nagy csapattal érkeztünk és igazán elégedetten térhettünk haza, mert a 16 kategóriából 8-at mi nyertünk meg, a szülők legnagyobb örömére, hiszen különösen a 7-10 évesek között arattuk a legnagyobb győzelmeket.  Több kategóriában utcahosszal. A gyerekek nagyon drukkoltak egymásnak és felnőtteket megszégyenítő módon örültek a többiek sikerének is.
Nagyon jó érzés volt"Ikaruszosnak" lenni – folytatta Ági néni, majd így fejezte be a gondolatait: A versenyt követő edzésen élménybeszámolókat tartottak a gyerekek és többszörös erővel álltak neki edzeni. Különösen fontos ez a legkisebbeknek, akiknek viszonylag kevés lehetőségük van a megmérettetésre.”

 Ági mellett Vékony Jutka és Nagy József is foglalkoznak gyermekcsoportokkal, Ők a 10éveseknek és az idősebbeknek tartanak edzéseket. Azt már én teszem hozzá, hogy jó látni ennyi lelkes gyermeket az új Ikarus pályán futni, gimnasztikázni, ugrálni, sorversenyezni, lelkesedni. Itt a szülők is úgy érezhetik, hogy jó helyre került csemetéjük. Nagyon fontos, hogy a gyermekek korszerű és pedagógusi szemlélettel megáldott, megszállott edzőkkel készüljenek és megszerettessék velük a sportolást, hiszen az atlétika, mint alapsportágnak ez is a szerepe.Ha egy gyermek ilyen útravalót kap, és később esetleg más sportágban fog érvényesülni, akkor is hasznos a sokoldalú képzés. Nem mellesleg ők jelentik az Ikarus utánpótlását, akikből néhány év múlva kikerülhetnek a következő „KissDanik”.

A sok-sok szép siker közül kiemelném a 8 győztest a különböző korosztályokban:

Leányok közül: Lengyel Petra Fanni (2004ben született, 1km); Magashegyi Bettina (2003, 1km); Urbán Zita (2002, 1km).

Fiúknál: Urbán Péter (2005, 1km); Pálvölgyi Levente (2004, 1km);Dobronoky Viktor (2002, 1km); Csalló Marcell (2001, 2km);Horváth Csongor (2000, 2km)

Gratulálunk a fiataloknak és az Őket felkészítő edzőknek!