Első verseny az új atlétika pályán

Az Ikarus BSE új, nyolcsávos rekortán pályáján a Serdülő Budapest Bajnokság került elsőként megrendezésre szeptember 3-4-én, ami egyben „teszt-versenynek” felelt meg.

Szokatlanul nagy volt az érdeklődés, úgy a budapesti, mint a vidéki egyesületek körében, a nézők és az indulók részéről. Sokan voltak kíváncsiak Budapest talán legkorszerűbb, legjobban felszerelt pályájára.  

A rendkívüli hőség próbára tette a versenyzőket, ennek ellenére nem maradtak el a jó eredmények. A nagy létszámú nézőközönség az árnyékos lelátóról figyelte a zajló eseményeket.

Elismeréssel nyilatkoztak sportolók, edzők, versenybírók és hozzátartozók, hogy örömmel jönnek majd a következő versenyekre is.

Kovács Péter polgármester köszöntője után, Korompai Péter, a Budapesti Atlétikai Szövetség elnöke és Sátor László főtitkár dicsérő szavakkal fejezte ki elismerését az új létesítmény iránt és sok sikert kívánt az elkövetkező időkre.  

Majd a Szövetség elnöke Kovács Péter polgármesternek az új atlétika pálya megvalósításáért, id.Tomhauser István vezető edzőnek, a munkálatokban való odaadó tevékenységéért plakett kitüntetést adott át.

 Végeredményben, mindent összevetve azt tapasztaltuk, hogy mindkét napon, nagy megelégedéssel zárult le az első „próba” verseny.

A soron következő versenyprogram október 2-án, az Országos Gyermek Csapatbajnokság lesz, ami egyben a hivatalos avató ünnepség alkalmával kerül megrendezésre. Az eseményen számos magyar sportkiválóság mellett, neves külföldi díszvendégek is részt vesznek.

Várunk mindenkit szeretettel, akinek kicsit is szívügye a Kertváros atlétikája.