Műanyagpálya Mátyásföldön!

Budapest Serdülő bajnoksága, 2011.szeptember 3-4.

Szeptember első hétvégéjén van mit a sportágnak birtokba venni! Budapesten  közel 20 éve nem létesült korszerű, műanyag borítású pálya. A XVI. kerületi Bátony utcában mindez most megvalósult, mellette a futófolyosó, öltöző, dobópálya, lelátó, és nem mellesleg: Polanik sportszerek. Az Ikarus BSE új nyolcsávos rekortán pályája igazi gyöngyszeme Budapestnek és Mátyásföldnek. Méltán büszkék a szakosztály sportolói, edzői a korszerű létesítményre. Igaz, az atléták még megilletődve járnak a pályán, átérezvén mekkora lehetőséget kapott kedves sportáguk. De megérdemelték, évek óta szisztematikus munka folyik az egyesületben, a gyermekkorcsoporttól a felnőttekig. Eredmények, az elismerések pedig munkából jönnek, vagyis egyáltalán nem véletlen az álom beteljesülése. Ennek az „álomnak” alapkövét id. Tomhauser István irányításával a szakosztály vezetése tette le, megnyerve a terveknek a XVI. kerületi Önkormányzatot és Kovács Péter urat, - egykori atlétát, a kerület polgármesterét -, aki a hivatal nevében most vasárnap 11.00 órakor köszönti Budapest serdülő bajnokságának résztvevőit.

Első alkalommal népesül be az új pálya, 110 egyéni korosztályos számban avatnak bajnokot, de a szervezők az első versenyen a gyermekekről sem feledkeznek meg. Az ország minden pontjáról várják a serdülő és gyermekkorú sportolókat a bajnokság keretében megrendezésre kerülő versenyekre. Az új pálya kiváló lehetőséget biztosít az eredményes versenyzéshez, amelyre szükség is van az országos bajnokság előtti a ranglistákra való felkerüléshez.

A Budapesti Atlétikai Szövetség itt szeretné véglegesítenia Majanoba kiutazó csapatát is. Az Észak-Olaszországban jubileumi, 20. alkalommal megrendezendő nemzetközi csapatverseny rebdezői már készülnek a vendégek fogadására. Az eddigieknél is látványosabb, izgalmasabb esemény szervezésére vállalkozik a város. A csapatokat idén is a Lignanoban, a tengerparton elhelyezkedő sportközpontban szállásolják el. Innen viszik az indulókat Majanoba, ahol minden válogatott más színű, egyedi emblémázott trikót kap a versenyre. Tavaly Budapest nyerte a csapatversenyt, idén is szeretnénk dobogón állni.

(Sátor László írása/ Bp.Atl. Szöv.)

Az Ikarus BSE eredményes edzői: Tomhauser István és fia, ifj.Tomhauser István
Az Ikarus BSE eredményes edzői: Tomhauser István és fia, ifj.Tomhauser István