Köszönjük ezt a parádés 2023-as évet mindenkinek!

Évzáró 2023 – Amler Zoltán szakosztályvezető beszéde

 

Tisztelettel köszöntök minden megjelent támogatót!

 

A megszólítás szándékos, hiszen azzal illik kezdeni, hogy megköszönöm ezt a fantasztikus 2023-as atlétaévet minden megjelentnek. Minden megjelentnek, hiszen valóban mindannyian az Ikarus BSE Atlétika Szakosztályának a támogatói vagytok!

 

Támogatója a XVI. kerületi Önkormányzat, támogatója a Magyar Atlétikai Szövetség – az ő erkölcsi és anyagi támogatásuk az alappillérét jelentik az idén 47 esztendős, idén a MASZ által életműdíjjal kitüntetett id. Tomhauser István által megálmodott és létrehozott szakosztálynak.

 

Támogatója a Docler Cégcsoport, amely az évzárónk impozáns helyszínét adja, s amely az Atlétikai Reménységekért Alapítványon keresztül segíti a mindennapokat.

 

Támogatója a Meditop, támogatója az egyesület, az egyesület minden alkalmazottja, legyen az pénzügyi vezető, könyvelő, szertáros vagy gondnok. Támogatói az elnökségi tagok –  itt jegyzem meg, hogy ebben az évben talán még szorosabb volt az együttműködés a labdarúgó-szakosztállyal, mint korábban. Támogatója voltaképpen a Budapesti Atlétika Szövetség is, amely versenyeket rendez nálunk, s amely az elnöksége tagjai közé ebben az évben ikarusos vezetőt választott.

 

Támogatói az edzők, akik mindennapjaikat, hétvégéiket feláldozva szívüket-lelküket beleadva dolgoznak a sportolókkal. Támogatói a Szülők, Nagyszülők, rokonok, akik rájuk, ránk bízzák gyermekeiket, és segítik minden téren a működésünket.

 

És tulajdonképpen támogatója a szakosztálynak az összes sportolónk (a majd külön évzáróval köszöntött gyermekkorcsportokkal közel 400-an), merthogy itt vannak, itt vagytok közöttünk, heti háromszor-négyszer vagy akár hatszor edzetek, suli mellett készültök, az Ikarus hírnevét erősítitek az összes versenyen.

 

Szóval, köszönöm, köszönjük mindenkinek a támogatást, az energiát, amelynek hála ilyen évet zárhatunk!

 

Mert milyen év is volt számunkra a 2023-as atlétaév?

 

Röviden: jó. Hosszabban: fantasztikus.

 

Hazánk augusztusban világbajnokságot rendezhetett, már csak ezért sem feledjük soha 2023-at! És természetesen azért sem, mert három saját nevelésű atlétánk, vezetőedzőnk és még egy edzőnk hivatalosan, válogatott mezben vehetett részt rajta. De ott voltak önkéntes feladatkörben sportolóink és sok esetben az ő Szüleik, illetve a lelátón ott volt minden nap szinte a teljes szakosztály.

 

Ezen kívül biztosan van mindenkinek úgymond még egy favorit versenye, ami nem véletlen, hiszen, ha csak az érmek számát nézzük: 2023-ban 130 arany-, 127 ezüst- és 109 bronzérmet gyűjtöttünk, 59 sportolónk nyakába került országos bajnoki érem! Van mire, van kikre büszkének lennünk!

 

Persze, ezek ezúttal is pusztán csak számok, önmagukban nem adják vissza a mögöttünk hagyott időszakot, annak lényeges tartalmi elemeit. Még véletlen sem szeretnék szakmai beszámolóba kezdeni, vezetőedzőnk, ifj. Tomhauser István kenyerét elvenni, de a Csapatbajnokságról azt hiszem, kötelező nekem is megemlékezni. Amennyire kötelező, annyira szívből is jön, hiszen az első osztályban igazi csapatként küzdve a tavalyi kiváló 5. helyezés után egyet előre is tudtunk lépni, sőt közel, nagyon közel voltunk a bronzéremhez is! A klasszisaink mellett ezúttal is javarészt utánpótláskorú versenyzőkkel, ami páratlan teljesítmény.

 

Ez a decemberi, januári és februári, azaz a téli időszak bizonyos szempontból nem feltétlen a legjobb időszakunk, hiszen sajnos úgymond „szanaszét” vagyunk: bizonyos csoportok, különböző időszakokban a BOK-csarnokban, több kerületi iskola tornatermében, egyéb külső helyszíneken, vagy éppen a pályán edzenek, így edzők, atlétatársak jóval kevesebbet találkoznak egymással – ezért is jó, hogy például ma itt együtt lehetünk. A kérdést megelőzve: a háttérben, ami rajtunk múlik, azt természetesen megtesszük, lobbizunk a korábban beígért, de a világban zajló események miatt eltolt fedett munkacsarnok építéséért – bízunk benne, hogy megvalósulhasson ez a beruházás, amiből az Ikarus Atlétika Szakosztály mellett nyilvánvalóan a teljes magyar atlétika profitálna.  

 

A babérokon nem ülünk, tessztük a dolgunkat, keressük a lehetőségeket a fejlődésre, igyekszünk innovatívok lenni, további támogatókat bevonni. A hevesi részlegünkkel néhány hete a 10. évfordulót ünnepeltük, most nekifutottunk az újabb tízesnek. A Docler Cégcsoport támogatásával ismét elindítottuk a Docler-Ikarus Tehetséggondozó programot, amelybe 26 tehetségünk nyert felvételt, de a program nyitott, szóval 2024-ben bízunk benne, tovább bővíthetjük ezt a kört.  

 

„A közösség erejével” – ez volt a mottónk 2023-ban, és így marad ez 2024-ben is.

 

Hajra, Ikarus Atlétika!