Docler-Ikarus Tehetséggondozó Program: folytatása következik!

„Mondanom sem kell, mekkora öröm számunkra, amikor több fórumon keresztül is halljuk, látjuk, olvassuk, hogy az Ikarus atlétái milyen csodálatos eredményeket érnek el – büszkeség számunkra, hogy ehhez mi is hozzá tudunk tenni valamit. Fantasztikus, hogy a mai világban ilyen fiatalok sportolnak nap mint nap az atlétikapályán, példaértékű a társaitok számára ez az elszántság, ez a küzdelem, ez az alázat. A Docler Cégcsoport nevében gratulálok, és további sikereket kívánok nektek!” – fogadta csütörtökön délután a Docler Holding budapesti irodaházában Nemes Tamás, a vállalat kommunikációs és CSR igazgatója a szakosztály azon tehetségeit, akik a Docler-Ikarus Tehetséggondozó program keretin belül, az Atlétikai Reménységekért Alapítványon keresztül a következő szezonban a felkészülésükhöz kapnak támogatást.  

 

A fogadáson Nemes Tamás a jelenlévőknek bepillantást engedett a vállalat mindennapi működésébe, és kiemelte, továbbra is fontosan számukra a szinergiák, amelyek közül az egyik példakértékű kapcsolat az Ikarus BSE Atlétika Szakosztályával immáron 11 esztendeje meglévő együttműködés.

 

Természetesen szóba került a kezdet, avagy id. Tomhauser István és a Docler Holding alapító-tulajdonosa, az egykoron Pista bácsinál sportoló Gattyán György, akinek valóban szívügye az Ikarus atlétika szakosztálya, „Ezért is nevezhető érzelmi okokból meglévő támogatásnak a Docler partnersége.”

 

Amler Zoltán szakosztályvezető megköszönte a támogatást, hangsúlyozva, hogy „A mai sportfinanszírozást érintő világban, különösen nem TAO-s sportágként az ilyen sportcélú támogatást nagyon meg kell becsülni, így nem győzünk minden évben, minden fórumon köszönetet mondani a Docler Cégcsoport nem üzleti, hanem érzelmi alapon adott támogatásának. És tekintettel arra, hogy úgy gondoljuk, az alázatos, szorgalmas és tehetséges sportolóinkat is meg kell becsülnünk, a közös metszéspont máris egyértelmű. Így jött, így jöhetett létre a Docler-Ikarus Tehetséggondozó Program, hatalmas köszönet érte!”

 

Ifj. Tomhauser István vezetőedző a program előző szakasznak eredményeit ismertetve kiemelte, hogy „Egy éve 15 fővel indultunk, ám menet közben a fiatalok eredményességének hála 23-ra nőtt a létszám. Most 26 sportolót tudtunk a programba beilleszteni, boldogság, hogy ezt tehetjük. A piramis csúcsa nyilvánvalóan a három világbajnoki szereplőnk, büszkék vagyunk rájuk, de büszkék vagyunk a többi bajnoki érmesünkre, válogatottjainkra, a különböző világversenyeken résztvevő tehetségeinkre, miként a műhelyünkben zajló munkára.”

 

A sportolók nevében szót kért Polyák Zoltán, a szakosztály 2003-as születésű gátfutó tehetsége, aki társait is képviselve elmondta: „Köszönjük szépen a Docler Cégcsoportnak, hogy támogatja a szakosztályt, ezzel támogat bennünket! Köszönjük a bizalmat, a jövőben is mindent megteszünk, hogy eredményeinkkel hírét vigyük ennek a programnak.”

 

A Docler-Ikarus Tehetséggondozó program atlétái 2023. november 1.-2024. október 31.

Wagner-Gyürkés Viktória (1992) – edzője: Babinyecz József

Horváth Csaba (1997) – edzője: Kőrös András

Kovács Noel (1999) – edzője: Kovács Gyula

Kovács László (2000) – edzője: Kovács Gyula

Rapai Fanni (2000) – edzője: ifj. Tomhauser István

Pap Márk (2002) – edzője: ifj. Tomhauser István

Polyák Zoltán (2003) – edzője: ifj. Tomhauser István

Molnár Csaba (2004) – edzője: Budai Tamás

Kovács Kristóf (2005) – edzője: Kovács Gyula

Kovács Luca (2005) – edzője: Bagyula István

Marcos-Figieredo Anais (2005) – edzője: ifj. Tomhauser István

Szalay Botond (2005) – edzője: Kőrös András

Takács Gergő (2005) – edzője: ifj. Tomhauser István

Auer Péter (2006) – edzője: ifj. Tomhauser István

Kovács Ádám (2006) – edzője: Budai Tamás

Papp Zsófia (2006) – edzője: Kőrös András, ifj. Tomhauser István

Vastag Nóra (2006) – edzője: id. Tomhauser István

Petró Ádám (2007) – edzője: id. Tomhauser István

Molnár Ádám (2007) – edzője: Kőrös András

Amler Gréta (2008) – edzője: ifj. Tomhasuer István, Kőrös András

Bódis Marcell (2008) – edzője: Kovács Gyula

Hargittai Zsófia (2008) – edzője: Budai Tamás

Keserű Mirabella (2008) – edzője: Páli Viktor

Macsus Máté (2008) – edzője: id. Tomhauser István

Prutkay Kata (2008) – edzője: ifj. Tomhauser István

Marton Zsófi (2010) – edzője: Páli Viktor