U18-as Válogatott Viadal - Brno

A sorozatosan elmaradt nemzetközi versenyek után végre az U18 válogatott viadalt nem törölték és nem is halasztották el. Az eredeti elképzelésekhez képest „csak” a helyszín változott kissé. A korábban kijelölt csehországi Hodonín-t ugyanis olyan erős vihar sújtotta, hogy új rendező várost kellett keresni. A feladatot Brno vállalt magára és remek színvonalú, igényes versenyt hoztak össze, ahol az érdeklődők a verseny alakulását nagyméretű kivetítőn is követhették.

Szakosztályunk öt versenyzővel, és Id. Tomhauser István személyében egy edzővel képviseltette magát az eseményen.

Pálvölgyi Levente remek futással a második helyen futott be 2000m akadályon, teljessé téve a versenyszám magyar diadalát, ugyanis honfitársa mögött végzett.

Értékes pontokat szerzett Molnár Csaba 400m gátfutásban elért negyedik helyével, miközben csak kevéssel maradt el eddigi legjobbjától.

Két versenyszámban is beválogatták Strényi Gábort, aki kisebb sérülésekkel bajlódva is az ötödik helyen végzett súlylökésben és diszkoszvetésben egyaránt.

A távolugrók mezőnyében Horváth Barna egyéni csúcsa hatodik, míg Bodorovszky László rúdugró produkciója hetedik helyet ért.

A verseny a magyar válogatott végül a harmadik helyen zárta, a győztes lengyel és második, házigazda cseh válogatott mögött, megelőzve a szlovákok legjobbjait.

t_200_200_16777215_00_images_cikkek_2021_08_brnou18.jpg

Eredményeink:

II. Pálvölgyi Levente – 2000m akadály – 5:57,77s (edző: Id. Tomhauser István)

IV. Molnár Csaba – 400m gát – 54,05s (edző: Budai Tamás)

V. Strényi Gábor – diszkosz – 51,10m (edző: Kőrös András, Páli Viktor)

V. Strényi Gábor – súly – 15,80m (edző: Kőrös András, Páli Viktor)

VI. Horváth Barna Botond – távol – 6,77m PB (edző: Lőrincz Milán)

VII. Bodorovszky László – rúd – 3,97m (edző: Etédi Endre)