Egyéniben és csapatban is élen - Mezei OB

Ugyan még nem zárult le teljesen a fedettpályás szezon, a szabadtéri máris elkezdődött, a hagyományokhoz hűen mezei futással. Korábban beszámoltunk a Mezei futó liga 3. állomásán történtekről, most azonban – mintegy csúcspontként az országos bajnokságra került sor Kecskeméten.

A verseny jellegéhez mérten elfogadható, de korántsem meleg időben vághattak neki az atléták, a korcsoportjuk szerint más-más távnak. A legnagyobbaknak 8Km volt a távjuk, míg a legkisebbeknek 3Km-t kellett leküzdeni.

Az U23-as korosztályban Molnár Léda nem talált legyőzőre, kiváló futását követően a dobogó tetejére állhatott. Remek tempóját mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az abszolút versenyen a 4. helyet szerezte meg.

Az U16-os fiúk versenyében is izgalmas futamban reménykedtünk és nem is kellett csalódnunk. Solymári Máté óriási elánnal küzdött. Az első helyért vívott csatában ketten egyszerre értek célba és Máté végül azonos idővel végül ezüstérmet szerzett. A csapat azonban már nem talált legyőzőre. Petró Ádámmal és Szekeres Dáviddal kiegészülve magabiztosan szerezték meg a csapatbajnoki címet.

Molnár LédaSolymári MátéPetró Ádám, Solymári Máté, Id. Tomhauser István, Szekeres Dávid

Eredményeink:

Felnőtt (8Km)

Dénes Mátyás – 25:27s

 

U23 (5Km)

I. Molnár Léda – 15:49s PB (edző: Csoma Ferenc)

 

U18 (6Km)

IV. Pálvölgyi Levente – 18:36s

 

U16 (4,5Km)

II. Solymári Máté – 13:12s (edző: Id. Tomhauser István)

X. Petró Ádám – 13:56s

XII. – Szekeres Dávid – 14,09s

Csapateredmény

I. Solymári Máté, Petró Ádám, Szekeres Dávid (edző: Id. Tomhauser istván)

 

U16 leány (3Km)

Nonn Krisztina – 10:53s PB

 

U14 (3Km)

Szentkuti Anna – 10:56s PB