Wagner-Gyürkés Vikória fantasztikus futása Torunban

Wagner-Gyürkés Viktória

EredményekA World Athletics Indoor Tour Gold szerdai állomása Torunban volt, ahol rövidesen a Fedettpályás Európa-bajnokságot is rendezik. 3000m-en Wagner-Gyürkés Viktória állt rajthoz egészen parádés mezőnyben. Ahogy az gyakran lenni szokott külön irammenőt is szerződtettek a futamra, aki gondoskodott a megfelelő tempóról. A Babinyecz József irányításával készülő kiválóságunk élete legjobb teljesítményét nyújtotta, majdnem tíz másodpercet javított egyéni csúcsán, sőt az övé volt a legjobb európai eredményi is a futamban. Rövidesen kiderült, hogy még ennél is többről van szó, ugyanis ezzel a fergeteges futással Ágoston Zita 1988-as magyar csúcsát döntötte meg.

Wagner-Gyürkés Viktória ezt mondta a sikerről, azaz, hogy 3000 méteren ő lett fedettpályán a magyar női rekorder: "Nagyon nagyon örülök neki, igazából már vártam, mert az edzések alapján ez az eredmény már benne volt a pakliban. Kellett hozzá egy ilyen verseny, ami egyébként még mindig messze nem volt ideális, de egy jó verseny volt és úgy érzem, hogy még mindig maradt bennem.

A friss magyar csúcstartó hamarosan visszatér Torunba az Európa Bajnokságra, ahol szintén jó eredményre számít: "Mindenképpen szeretnék döntőbe kerülni, aztán majd ott meglátjuk, hogy milyen futás lesz, mire elég. Erős lesz ott is a mezőny nagyon, de úgy gondolom, hogy ez az eredmény Európában megállja a helyét."

Eredmény:

IV. Wagner-Gyürkés Viktória – 3000m – 8:55,45s NR

forrás: atleika.hu