Beharangozó - Ifjúsági OB

A szabadtéri egyéni országos bajnokságok sorát – az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően – ismét az ifjúságiak kezdik. A rúdugrók már pénteken, Székesfehérváron, míg a többi versenyszám képviselői szombaton és vasárnap Zalaegerszegen szállnak harcba a bajnoki címekért, helyezésekért.

Szakosztályunk tizennégy versenyszámban huszonhárom versenyzővel képviselteti magát az eseményen. A legtöbben – négyen - a lányok 400m-es síkfutásában állnak rajthoz, míg a legtöbb versenyszámban a többpróbázó Tóth Zsombor teheti próbára felkészültségét.

Az esélyekről annyit lehet mondani, hogy többen is jó idei eredményekkel várhatják a viadalt. Fiú gerelyhajításban Kovács Noel és Horváth Leon állnak a ranglista első két helyén, miközben magasugrásban Tano Leonardon kívül senki sem jutott 2m fölé. Bak Bálint a maga második helyével ígéretes bajnokság elé néz, míg a hosszabb távon jeleskedők közül ez mondható el Finta Sáráról, aki 1500 és 3000m-en egyaránt idén a második legjobb idővel rendelkezik, csakúgy, mint Nagy Dániel 2000m akadályon.