Beharangozó – Ifjúsági és Serdülő Ügyességi CsB, Váltó OB

Hétvégén Székesfehérváron két nap alatt huszonöt versenyszámban – csapatban illetve váltóban – állnak rajthoz atlétáink. Korábban nem volt példa arra, hogy az Ifjúsági és Serdülő ügyességi csapatbajnokságot összevonták volna az Országos váltóbajnoksággal, így ez is egy új kihívás lesz sportolóink számára, akik közül többen két, három vagy akár négy versenyszámban is rajthoz állnak.

Több csapat is éremesélyekkel áll rajthoz.

A felnőtt 4X800-as váltóban a két rutinos nyolcszázas specialista Wagner Gábor és Ludvig Benjámin mellett a 400 gátas Kővári Tamás és az akadályfutó Dénes Ervin már szabadtéren is megmutatta, hogy idény eleje ellenére elég jó formában vannak.

A korosztályos váltókat figyelembe véve – főleg az újoncok esetében - nehéz megjósolni az erőviszonyokat, és a 4X100-as kvartettek esetében a jó váltásoknak is kulcs szerepük van.

Egyaránt biztatóan mozgott a ifi fiú (Adorján Ádám, Bak Bálint, Tóth Zsombor, Tano Leonardo), és a serdülő leány (Kubik Loren, Rapai Fanni, Licht Vivien, Virók Sára) 4X100-as váltó is. Kicsit könnyebb megjósolni a 4X400-as vágtózók esélyeit, ahol a kiegyensúlyozott erőkből álló ifjúsági lányok (Sipos Csenge, Medvegy Noémi, Ludányi Virág, Erdei Tamara) és a fiúk (Adorján Ádám, Bak Bálint, Szeiffert András, Jeremiás Donát) is önbizalommal várhatják a versenyt. Érdekes lehet az ifi fiúk 4X1500-as (Bánkuti Ignác, Nagy Bence, Nagy Dániel, Horváth Csongor) váltója is.

A csapatbajnokságon indulók között, ifi fiúk esetében több ütőképes „egységet” is találhatunk. A 110m gátas (Bak Bálint, Tano Leonardo, Adorján Ádám, Tóth Zsombor), a 400m gátas (Adorján Ádám, Tóth Zsombor, Szeiffert András, Técsi Péter), a gerelyhajító (Kovács Noel, Horváth Leon, Tano Leonardo) csapat is jónak tűnik a dobogóra.
A serdülő fiúknál 300m gáton (Jeremiás Donát, Regényi Ákos, Kállai Balázs, Oláh Levente), és súlylökésben (Kovács László, Somodi Bálint, Előházi Dániel, Zazravecz Tamás), míg a serdülő lányoknál ötösugrásban (Licht Vivien, Rapai Fanni, Virók Sára, Béres Luca) és szintén súlylökésben (Szatló Nóra, Balog Daniella, Gulyás Johanna, Béres Luca) várhatunk igazán jó szereplést.