Magyarország 2015. évi Csapatbajnokság – Elődöntő – első nap

Egy évvel ezelőtt Magyarország Csapatbajnokságának keleti elődöntőjében a GEAC – BEAC – Ikarus hármas az utolsó pillanatokig kiélezett csatát vívott a győzelemért a DSC-SI – NYSC atlétáival. Végeredményben – legjobb versenyzőink segítségével – mindössze 2,5 ponttal sikerült az első helyen végezni.

Idén a három egyesület összeállítása csupán néhány ponton változott, bár a húzóemberek közül egyelőre nem állt mindenki „teljes fegyverzetben” rendelkezésre.

Az első napon Kővári Tamás 400m gáton, Horváth Csaba magasugrásban és Gyürkés Viktória 3000m akadályon aratott győzelmének valamint Dénes Ervin szintén 3000m akadályon, Ludvig Benjámin 1500m-en, illetve Detrik balázs súlylökésben szerzett harmadik helyének is köszönhetően csapataink a második helyen állnak, és úgy tűnik, ezúttal is a DSC-SI – NYSC lesz a legnagyobb ellenfél, de a Viharsarok, illetve a Hevesi Kunok is erősnek tűntek a szombati napon.

A GEAC és a BEAC atlétái közül Dani Áron 3000m akadályon, Juhász Fanni és Kriszt Annamária rúdugrásban, Karlik Dániel és Baráti Patrícia férfi illetve női 100m-en, Kovács Zoltán, Kálmán Csenge és Széll Gyöngyi 400m-en, Kenesei Zsanett 1500m-en szerzett dobogós pozíciókat. Mellettük az egyesített 4X100-as váltók végeztek a nők részéről az első, a férfiak részéről pedig a harmadik helyen.

Vasárnap tizenkilenc versenyszámra kerül sor, amelyek közül férfi rúdugrásban Kecskés Levente és Kéri Tamás, 800m-en Ludvig Benjámin, gerelyhajításban Rab Attila, míg a nők között az 5000m-en rajthoz álló Gyürkés Viktória szerezhet értékes helyezéseket atlétáink közül.


Az eredmények folyamatosan soron követhetőek az esemény honlapján:

csb.masz.hu/2015/keleti-csoport