Ikarus-os sikerek a V-VI.krcs-os Diákolimpián

A középiskolákban tanulók országos atlétikai döntőjét rendezték meg a hétvégén a Puskás Ferenc Stadionban. A Diákolimpia Országos Döntőjére az ország minden pontjáról érkeznek a versenyzők, akik előbb a Megye illetve Budapest bajnokságokon sikeresen szerepeltek. Mivel az iskolákban folyó atlétikaképzés, nem csak az atletizáló gyerekeket, hanem más sportágban jeleskedőket is érint (kézilabda, triatlon, labdarúgás, stb.), joggal mondhatjuk, hogy ez a továbbjutásos verseny szinte az év legnagyobb Országos megmérettetése.

Iskolájuk színeiben, de mégis az Ikarus érdemeit fényesítve teljesítettek sportolóink. Először is szeretném kiemelni Ludvig Benjámint, aki rajt cél győzelemmel, egyéni csúccsal 1:51,40-el Diákolimpiai Bajnok lett 800m-en, 1500 m-en hajszállal csúszott le az aranyról, valamint Barcsay Csanádot, aki 420 cm-el rúdugrásban lett Országos Bajnok. Horváth Csaba 188 cm-es eredményével a dobogó harmadik fokára állhatott, Berényi Iván nem rég átigazolt versenyzőnk rúdugrásban bronzérmet szerzett. Detrik Balázs 15,60m-es eredményével a súlylökésben állhatott harmadikként a dobogóra. Nagyon keményen küzdött Dénes Ervin 3000m-en, ahol a negyedik helyezést érte el és ezzel válogatottságot szerzett a Cseh-Szlovák-Magyar U18-as válogatott viadalra, Horváth Csabával, Barcsay Csanáddal együtt.
Szabó Kitti 800m-en 6. helyezést, Hollós Illés 110 gáton szerencsétlen szembeszél miatt 9. helyezést és Sinka Domonkos 3000m-en szintén 9. helyezést ért el.
 Gratulálunk a sikerekhez, edzőknek és versenyzőknek egyaránt!