Váltó Országos Bajnokság

Május 18-án, szombaton egy héten belül már harmadszor népesült be az Ikarus Atlétikai Centrum. A kerítésen kívül hosszú sort alkotó autóbuszok, és a minden talpalatnyi szabad helyet elfoglaló személyautók sokasága jelezte, a három verseny közül ez a legnagyobb rendezvény. 
A szervezőkhöz rekordlétszámú nevezés érkezett, nem tévedés, több mint 300 csapat nevezett a váltóbajnokságra. Ebből a versenyből egy évben egyet rendez a Magyar Atlétikai Szövetség, rendszerint májusban. Ez a szabadtéri szezon elején amolyan idénynyitó megmérettetés, ami segíti a csapatok nyári szezonra való felkészülését, és jól illik a klubok éves eseménynaptárába. 
Budapestre központi fekvése miatt is szívesen jönnek a szakosztályok, hiszen ma már nagyon nem mindegy mennyibe kerül az utazás. Emellett a résztvevők mindig elismerően nyilatkoznak a pálya adottságairól. 
 A versenyen 13 éves kortól a felnőtt korosztályokig bezárólag minden korcsoport megtalálható. A versenyzők különböző sprint és középtávfutó váltószámokat futnak , de van a versenyszámok között olyan különlegesség is, mint a klasszikus vágtaváltó, vagy más néven svédváltó, amelyben egy futamon belül kell 100-400 méter közötti távokat kell teljesíteni.
Szakosztályunk versenyzői igazán kitettek magukért, a két-két országos bajnoki arany és bronzérem mellett szinte valamennyi egységünk bejutott valamelyik korosztályos döntőbe és értékes helyezéseket értek el.