Olimpia London 2012

Ma zajlottak le délelőtt a 110m-es gátfutás előfutamai. ifj.Tomhauser István tanítványai az 5. és a 6. futamban szerepeltek. Kiss Dani az Ikarus versenyzője kezdte a versenyt, a világranglistát vezető Aries Merritt mellett. A verseny után nyilatkoztak a magyar sportolók.

"Azok után, amiken végigmentem, örülök, hogy itt vagyok" - nyilatkozott Dani, utalva arra, hogy műtétje után  baktérium támadta meg a lábát. - "Az idővel meg kell elégednem, más kérdés, hogy hellyel akár ez az idő is elég lehetett volna a továbbjutáshoz. Előzetesen hittem benne, hogy sikerül, de az elejét elrontottam és sok technikai hibát követtem el."

 

 

 

Baji Balázs futamában négyen is elestek. A futam után Hsziang volt világcsúcstartó, egy lábon ugrált le a pályáról, ahol Baji Balázs fogadta, s magasba tartotta a kínai futó kezét. A külföldi, főleg kínai újságírók azonnal megrohanták a magyar gátast. "Hsziang nagy bajnok, világcsúcstartó volt, a tiszteletemet akartam kifejezni így. Ha nyer, nyilván más lett volna a helyzet, de megsérült, ezért tettem, amit tettem" - mondta Balázs. Hozzátette: „13.50 mp-es egyéni csúcsa közelében szeretett volna futni. Nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. Nyilván nem ezen múlott, de megzavart a nagy bukás. Futás közben azon gondolkodtam, ez hogy történhetett meg, nem értem hozzájuk. Olyan időkkel lehetett továbbjutni, amire én is képes vagyok."