"Fókuszban a Fiatalok"

November közepén a Dunaújvárosi Főiskola több mint 100  gyermek és serdülő korosztállyal foglalkozó edzőt, testnevelő tanárt látott vendégül egy nagyon tartalmas kétnapos konferencia jegyében a Magyar Atlétikai Szövetség szervezésében. A téma "örökzöld" volt,  a fiatal sportolók képzésével kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek voltak terítéken.

Sokféle terület szakemberei mondták el véleményüket arról, hogy miként is kellene úgy megtervezni az edzésektől a versenyrendszerekig  a gyerekekkel való foglalkozást, hogy az egyrészt minél élményszerűbb, változatosabb legyen, másrészt minél jobban eltolja időben a kiemelkedő teljesítmények elérését a felnőtt korra. Szinte minden előadás visszatérő gondolata a  korai specializálódás és egyoldalú terhelés elkerülése volt. A hallgatóság több szemszögből is kapott információt a témakörben, hiszen  szövetségi kapitányok,  edzők,  gyógytornász, mozgásszervi területre specializlódott orvos tartott előadást.

Hogy jó kezekben vannak fiataljaink, mi sem bizonyítja jobban, hogy szakosztályunkból 7 fő vett részt a konferencián. Látva az érdeklődést egy dolog biztosan kijelenthető:  igény van a  folyamatos  szakmai megújulásra. Szakosztályunk egy másik téren is képviseltette magát. Az a megtiszteltetés ért, hogy elméletben és gyakorlatban adhattam át szakmai tapasztalataimat a kiváló hallgatóságnak - remélem nem eredménytelenül.