Kezdőlap Szakosztály Edzők Szabó Gábor
Szabó Gábor
Szabó Gábor picture
Születési év: 1957
Sportolást kezdte: 1970
Edzői pályafutást kezdte: 1979
Szakág: magasugrás
távolugrás
hármasugrás
Korcsoport: serdülő

Edzés időpontok és helyek

Hétfő, Szerda 17:00-­20:00­ -ig Syma csarnok

Eredményeim

Hazai szinten serdülő B-­től Felnőtt korosztályig bajnoki címek és dobogós helyezések. Minden korosztályban voltak válogatott versenyzőim. Nemzetközi szinten EB és VB re is kijutottak tanítványaim. Solti Kriszta Európa Kupán 2 helyezést ért el erős mezőnyben. A legbüszkébb viszont arra vagyok, hogy a tanítványaim, az élet más területein is megállták a helyüket.

Magamról

1970-­ben kezdtem atletizálni, olyan edzőktől tanulhattam a szakmát, mint Zink Teréz és Krasovecz Ferenc. A T F­en Dr Tihanyi József mentorált és az Ő javaslatára kerültem, 1982­ben a Budapesti Honvédhoz. 1984­-ben már két felnőtt válogatott magasugróm volt Mikola Irén ill Somogyvári Tamás személyében. Solti Kriszta és Deutsch Péter többször nyert magyar bajnokságot és szerepeltek különböző világversenyeken is. 1995-­ig edzősködtem a BHSE-­ben. 1995-­2004 december 31­-ig az MKB­-Euroleasing­nél dolgoztam, ahol fő feladatom volt a cég által támogatott sportszakosztályok menedzselése. 2005 januárban lettem a Vasas Pasaréti Sportcentrumának vezetője egészen 2013 március 30­-ig. Ez idő alatt is folyamatosan edzősködtem, hol az atlétáknak segítettem, hol a kosárlabda szakosztályok koordinácós és erőnléti munkájában vettem részt. Sokszor foglalkoztatott a gondolat, hogy visszatérjek az atlétikához. Ez végül a szakosztály vezetőinek és munkatársainak segítségével valósult meg.

Egyéb

Szeretném átadni mindenkinek szakmai és élettapasztalatomat.

Köszönet az adó 1%-ának felajánlásáért!

Köszönjük minden kedves támogatónak, aki az adója 1%-ával támogatta az Atlétikai Reménységekért Alapítvány-t.

2017-ben ezekből a felajánlásokból 199 539 Ft gyűlt össze, amit az atlétikai utánpótlás edzéslehetőségeinek javítására, fejlesztésére fordítunk.

Köszönettel: Atlétikai Reménységekért Alapítvány Kuratóriuma

image_028.jpg

Ki olvas minket

Oldalainkat 93 vendég böngészi
Tartalom találatai : 546579

Kertvárosi Sportlétesítményeket Üzemeltető Kft.

Sportolj az Ikarusban!

  •  ikarus plakata4 v2 nyom-1